Das Schöne passiert
Wenn Man Grenzen passiert
SA 29.09.18 - SO 07.10.18

Banenbeurs

GrensWerk Job & Study feat. European Jobday

Hét regionale evenement dat volledig in het teken staat van werken en studeren in het buurland én daarbuiten!

Die Tolle Woche

De gemeente Enschede organiseert als meest Duitse stad van Nederland voor de derde keer Die Tolle Woche, hèt evenement over en voor grensoverschrijdende samenwerking. Editie 2018 staat in het teken van samenwerking. Vele partners, organisaties, instellingen en ondernemingen uit Duitsland en Nederland, dragen dit jaar bij aan de organisatie van die tolle Woche.

‘GrensWerk Job & Study feat. European Jobday‘ is het eerste grensoverschrijdende evenement dat volledig in het teken staat van werken én studeren in Duitsland en Europa. Werkgevers uit Nederland en Duitsland presenteren zichzelf en bieden vacatures, stage- en afstudeerplekken aan.
Omdat dit jaar wordt samengewerkt met de organisatie van de ‘European Jobday’, is er eveneens aandacht voor werken en studeren in andere Europese landen.

Het Grens Infopunt van de Euregio biedt informatie en verzorgt workshops over fiscale en sociaal- juridische aspecten die een rol spelen bij het werken, studeren en leven over de grens.
Verder kunt u deelnemen aan uiteenlopende workshops over solliciteren in het buitenland, taal -en cultuur, het gebruik van social media etc.

De komende maanden wordt u verder geïnformeerd over het programma, deelnemende werkgevers en onderwijsinstellingen,. Workshops etc.

Over GrensWerk

De afgelopen drie jaren heeft Werkplein Twente ruim 230 werkzoekenden bemiddeld naar een baan in Duitsland. Werkplein Twente haar krachten gebundeld met de Duitse Agentur für Arbeit Coesfeld en de Euregio en sinds 20 november 2017 is GrensWerk een feit! Duitse en Nederlandse arbeidsmarktdeskundigen werken samen om iedereen die geïnteresseerd is in werken en/of studeren in het buurland van dienst te zijn. Studenten, werkzoekenden, ‘jobhoppers’, werkgevers, iedereen is welkom.

GrensWerk Job & Study feat. European Jobday wordt in het kader van het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Event Hours(1)

  • 04.10.2018

    14.00 - 19.00

    De Gieterij, Hengelo (ROC van Twente)
    Toegang: vrij

Routebeschrijving

Parkeren (pdf)