Das Schöne passiert
Wenn Man Grenzen passiert
SA 29.09.18 - SO 07.10.18

Conferentie “Leren aan de grens”

60 jaar Euregio

“Niet grenzen aan de groei, maar groeien aan de grens”, dit motto van grensoverschrijdende samenwerking vertalen we graag naar de jeugd en het onderwijs in de Euregio. In het kader hiervan vindt er donderdag 4 oktober 2018 bij het Saxion in Enschede een Euregionale conferentie “Leren aan de grens” plaats. Laat je in deze conferentie inspireren over het belang van onderwijs als basis voor een bloeiende en groeiende grensregio met Duitse en Nederlandse onderwijspartners, overheidsprofessionals uit de grensregio’s en natuurlijk jongeren.

Rob Welten (Voorzitter Euregio) opent de conferentie en Onno van Veldhuizen (Burgemeester Enschede) en Annemieke Traag (Gedeputeerde Provincie Overijssel) geven een interview over het belang van grensoverschrijdende samenwerking.
In de ochtend gaan we in op de gezamenlijke geschiedenis van beide landen en de verbindende rol van Euregionaal onderwijs met sprekers zoals Karin Straus (Ambassadeur Euregionaal Onderwijs).

Laat je in de middag inspireren door de vele grensoverschrijdende initiatieven. Vanuit het PO-VO-MBO-Hoger Onderwijs laten we voorbeelden en best practices zien in workshops zoals erkenning van diploma’s door Lambert Teerling, het project Nachbarsprache & buurcultuur door Paul Sars (Professor dr. Duitse taal en cultuurwetenschappen Radboud Universiteit Nijmegen) , het expertisecentrum Buurtalen Primair Onderwijs (Nuffic) en het Saxion.

Event Hours(1)

  • 04.10.2018

    10.00 - 17.00

    Saxion
    Toegang: op uitnodiging

Routebeschrijving