Das Schöne passiert
Wenn Man Grenzen passiert
SA 29.09.18 - SO 07.10.18

GrensWerk Job & Study feat. European Jobday

Veel belangstellenden voor een baan in Duitsland kwamen op donderdag 28 september naar Parklocatie De Jaargetijden. Van 13.00 tot 17.00 uur was daar Duitsland Werkt. Een evenement voor iedereen die op zoek is naar werk en wie bij deze zoektocht zijn of haar mogelijkheden letterlijk niet laat begrenzen.

Medewerkers van de EUREGIO waren aanwezig om informatie te verstrekken over het werken in Duitsland. Ook de medewerkers van het Agentur für Arbeit waren er voor advies over hoe men een Bewerbungsmappe kan opstellen. Voor de zakelijke profielfoto kon men zo langs de aanwezige fotograaf. Daarnaast zijn er ook Duitse werkgevers deze middag naar Enschede gekomen om met geïnteresseerden in gesprek te gaan.

Workshops

De verschillende workshops die tijdens Duitsland Werkt werden gegeven, zaten in een mum van tijd vol. Maar binnenkort worden deze weer herhaald. Informatie en opgave kan via werkeninduitsland@werkpleintwente.nl

Spoedcursus Duits (voor beginners)

Door Sabine van Vugt, Passie voor Talen

Werken in Duitsland vereist zeker niet altijd een uitstekende kennis van de Duitse taal. Het is natuurlijk afhankelijk van het soort werk u gaat doen. In de meeste functies is het niet nodig om ook het schrift te beheersen, maar u moet de taal natuurlijk wel begrijpen. Daarom is basiskennis van de Duitse taal of de bereidheid om de taal te leren een minimale vereiste om in Duitsland aan het werk te gaan. Spreekt u de Duitse taal nog niet of heel minimaal, geef u dan op voor de kosteloze Spoedcursus Duits en leer in 2,5 uur tijd alvast een beetje Duits te praten.

Informatiebijeenkomst wet & regelgeving

Door Herman Lammers, EUREGIO

Iemand die in Nederland woont en in Duitsland werkt, valt onder het Duitse sociale verzekeringsstelsel. Dit betekent niet dat dit altijd nadelige financiële gevolgen heeft en u al uw Nederlandse rechten kwijtraakt. Een aantal zaken is anders geregeld in Duitsland, maar andere blijven hetzelfde. Tijdens de informatiebijeenkomst wet en regelgeving komt u erachter waar u allemaal rekening mee moet houden en of het financieel aantrekkelijk voor u is.

Aans o nie dan? – Workshop Duitse Arbeidscultuur

Door Door Alexandra Koch, Training & Advies

Een keer in Duitsland aan de slag en dan? Zijn er gedragscodes? Hoe is het daar op de werkvloer? En hoe was het nog met ‘Du’ en ‘Sie’? Tijdens deze interactieve workshop zoeken wij niet alleen de verschillen, maar vooral de overeenkomsten tussen de Duitse en Nederlandse werkcultuur. Daarnaast geeft Alexandra Koch voorbeelden vanuit haar eigen (Duitse) werkpraktijk over de do’s en don’ts op de Duitse werkvloer.


Een impressie