Das Schöne passiert
Wenn Man Grenzen passiert
SA 29.09.18 - SO 07.10.18

FeierZeit!

Klik hier voor het filmpje.

Na het succes van vorig jaar van FeierZeit! in Enschede gaan we vrijdag 5 oktober naar Duitsland voor FeierZeit! 2018. Een festival voor en door Nederlandse en Duitse leerlingen. FeierZeit! 2018 biedt leuke en ludieke workshops zoals Graffiti, Muziek en Dans waarbij de kennismaking met elkaars taal en cultuur centraal staat. We sluiten het feest af met gezamenlijk eten.
Samen met Duitse en Nederlandse leerlingen zijn de voorbereidingen al aan de gang. Door middel van workshops bepalen Duitse en Nederlandse leerlingen gezamenlijk het programma van FeierZeit! 2018.

Programma

14.00 uur Ontvangst
14.20 uur Opening door Eelco Eerenberg (Wethouder onderwijs gemeente Enschede) en Karola Voß (Burgemeester Ahaus)
14.30-15.30 uur Eerste ronde workshops
15.30-15.45 uur Pauze
15.45-16.45 uur Tweede ronde workshops
16.45-17.00 uur Verzamelen in Atrium
17.00-19.00 uur Eten, drinken en optredens in Bamboo Beachclub
19.00 uur Einde

 

Workshops

 

Archery Attack
Archery Attack is de nieuwste teamsport in Nederland. Gewapend met een handboog en speciale rubber-pijlen (pijlen met een zachte rubberen ‘punt’) ga je in twee teams de strijd met elkaar aan. Archery Attack is een combinatie van boogschieten, paintball en trefbal. Iedere deelnemer krijgt zijn eigen boog en een aantal pijlen in het begin. Van hieruit gaat het spel pas echt beginnen. Omdat de pijlen een zachte rubberen punt hebben is Archery Attack heel veilig maar wat het zo spannend maakt is de snelheid waarmee er geschoten kan worden. Het verstoppen en ontwijken van pijlen die van alle kanten om je heen vliegen is werkelijk waar fantastisch! Voordat de spellen beginnen krijg je eerst uitleg over het boogschieten en de spelvarianten.

Snelheidsmeter
Altijd al eens willen weten wie het hardste kan schieten of hoe hard jouw eigen schot is? Met een snelheidsmeter kun je exact meten wat je schotkracht is.

Stormbaan
Niet alleen de krachten meten, maar ook kijken hoe het met de flexibiliteit, snelheid en vooral ook de lachspieren gesteld is. Daarvoor moet je toch echt een stormbaan betreden. Zo’n opblaasbare baan staat garant voor een middagje plezier met Iedereen die een beetje goed zijn best doet heeft aan deze activiteit direct een goede work-out: stormbanen worden vaak opgenomen in een survivalrun of ingezet bij een bootcamp.

Dart-Voetbal
Wie heeft de beste traptechniek? Probeer samen met anderen eens 180 te scoren met je voeten. Mocht je nu niet zo goed zijn met je voeten dan kun je het uiteraard ook proberen met een tennisracket en een tennisbal of je probeert een bal op de triple 20 te gooien met je handen.

Panna-voetbal boarding
Een opblaasbare voetbalboarding met daarin 3 pannavelden. In deze velden kan er 1×1 of 2×2 gespeeld worden.

Improvisatie theater
De leerlingen doen verschillende improvisatie-oefeningen. Zoals bijvoorbeeld: locaties uitbeelden, ‘Het bankje’, Tableaus maken van vreemde situaties. Deze workshop kan ook worden gezien als een basis theater workshop. Het is leuk om elkaar te leren kennen en leuk om te zien dat taal in theater hetzelfde is.

Theatermakerij- film
De leerlingen verzinnen een korte situatie en maken hier een storyboard van, in de vorm van foto’s. Vervolgens filmen we de scène. De leerlingen staan een keer voor en achter de camera.

Graffiti Element X
Ontdek jouw creatieve talenten en ga samen aan de slag met graffiti. Neem een kijkje op de website voor een impressie: http://www.elementcustomx.nl/graffiti/

Kunst
Ben jij heel erg creatief en wil jij daarmee iets gaan doen? Ga dan samen met andere leerlingen en een Duitse kunstenaar aan de slag met een kunstwerk. Resultaat is een duurzaam Gesamtkunstwerk.

Tobit.Lab Tour
Duik in de Virtual Reality Area van het Tobit.Labs. In hetFablab van Tobit maak je kennis met de nieuwste technologieën. 3D-printers kunnen nu al reserveonderdelen of zelfs hele huizen produceren. Lasers branden en snijden met een ongekende precisie. En 3D-scanners maken exacte kopieën van echte objecten. Waar leidt dat naartoe?

Tobit.Campus-Tour
Benieuwd naar innovatie? De smartel® op de Tobit.Campus is ontworpen voor mobiele mensen die hun smartphone al voor vrijwel alles gebruiken. In de smartel® wordt het een sleutel, schakelaar en afstandsbediening.

Klik hier voor een impressie van vorig jaar.

FeierZeit! wordt in het kader van het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Event Hours(1)

  • 05.10.2018

    14.00 - 19.00

    Tobit.Campus in Ahaus
    Toegang: op uitnodiging.