Das Schöne passiert
Wenn Man Grenzen passiert
SA 23.09.17 - FR 29.09.17

Grensoverschrijdende fietsroute

Zo’n 50 lezers van de Westfälische Nachrichten en 50 van TC Tubantia stapten op zaterdag 23 september op de fiets om als eerste de grensoverschrijdende fietsroute langs het textielverleden van Enschede en Gronau te fietsen.

De Westfälische Nachrichten en De Twentsche Courant Tubantia, Stadtmarketing Gronau, Enschede Promotie en de gemeente Enschede nodigen in Die Tolle Woche in totaal 100 lezers uit voor een  fietstocht langs Nederlandse en Duitse textielhistorie. De deelnemers krijgen een primeur: zij openen een nieuwe grensoverschrijdende textielfietsroute tussen Enschede en Gronau. 

Opening Die Tolle Woche

Om 12.00 uur kwamen zij in Het Glashaus in Gronau samen voor een lunch en de officiële opening van Die Tolle Woche. Na de welkomstwoorden van de Gronause burgemeester Sonja Jürgens en Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede, werd onder leiding van Onno van Veldhuizen het lied Ode an die Freude ingezet. En daarmee was Die Tolle Woche geopend.

Een ‘reis’ door het textiel verleden

De textiel is nauw verbonden met Enschede, maar ook met buurtgemeente Gronau. In beide steden zijn vele locaties met een link naar het textielverleden en naar de toekomst en innovatieve toepassingen met textiel. Stadtmarketing Gronau en Enschede Promotie hebben samen een grensoverschrijdende fietsroute ontwikkeld van Enschede naar Gronau en vice versa. Deze route van 30 km leidt u door beide steden, maar ook door het prachtige groene buitengebied. Al fietsend neemt u een kijkje over de grens. Onderweg komt u langs monumentale villa’s, stadsparken gesticht door de textielheren en oude fabriekspanden.

Zelf fietsen?

Download hier de route. De route kunt ook krijgen bij de Tourist Info Points in Enschede en de Touristik Service bij het station in Gronau.


Een impressie