Das Schöne passiert
Wenn Man Grenzen passiert
SA 29.09.18 - SO 07.10.18

International Glass Art Event

Glasrijk Tubbergen

Dit keer is voor het jaarlijks 5-daagse glaskunstevent Glasrijk Tubbergen weer een speciaal thema gekozen: “buren/noabers/nachbarn”. Naast het reguliere en vertrouwde programma, willen we voor deze 22ste editie extra ruimte bieden aan glaskunstenaars uit Duitsland en Nederland. Maar ook uit andere landen zullen gerenommeerde glaskunstenaars aanwezig zijn.

Wat Glasrijk u biedt tijdens het evenement

Onze kunstcurator Renee Korbee selecteert zo’n 50 professionele Europese glaskunstenaars. Tevens zijn er circa 30 deelnemers geselecteerd voor de locaties in winkels, wat we Art & Shopping” noemen. Er wordt een aantrekkelijke catalogus incl. route samengesteld; verkrijgbaar bij alle 4 informatiestands.

Door een randprogramma te bieden met onderdelen als kunstencafé, kinderactiviteiten, rondleidingen, muziek, streetart, dans, eten en een Glasrijkconcert met nazit, maken we die dagen tot een beleving voor jong en oud. Op het Raadhuisplein geven de glasblazers demonstraties.

Dagelijks worden er vanaf 14.00 uur rondleidingen verzorgd, waarvoor u zich kunt melden bij de infostand in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Ook kunt u zich per e-mail vooraf aanmelden via info@glasrijk.nl Voor groepen vanaf 10 personen zijn er speciale arrangementen. Ook de unieke gebrandschilderde ramen van de 5 generaties Nicolas in de Tubbergse St. Pancratiusbasiliek zijn te bezichtigen tijdens begeleide rondleidingen.

Uitnodiging

We nodigen u uit om Glasrijk te bezoeken; het programma en de deelnemers zijn terug te vinden op onze website www.glasrijk.nl. De toegang is gratis evenals het parkeren op de openbare parkeerplaatsen.
Voor rondleidingen of vragen: info@glasrijk.nl

Event Hours(1)

  • 3.10 – 7.10.2018

    11.00 – 17.00

    Tubbergen
    Toegang: vrij